مرگ خاموش بیش از 20 نفر با ویروس آنفولانزا تا به امروز!

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، آنفولانزا یکی از بیماری های خطرناک شایع در فصلول سرد سال است که بعضی افراد علت بروز آن را سردی و برودت هوا می دانند. اما سردی هوا به خودی خود عامل ویروس نیست؛ بلکه به علت سرما، با قرار گرفتن مردم در مکان های سرپوشیده و عاری از روزنه ای برای ورود و خروج هوا، این ویروس به راحتی بین افراد پخش می گردد. متاسفانه هیچ دارویی، اثربخشی لازم را برای مقابله با ویروس آنفولانزا را ندارد و تنها سیستم ایمنی بدن شما به کمکتان می آید.

مرگ خاموش بیش از 20 نفر با ویروس آنفولانزا تا به امروز!

نام ویروس آنفولانزای سال جاری اچ وان ان وان (H1N1) است و این ویروس بیماری زایی بیشتری دارد و کشندگی آن نسبت به ویروس های پیشین بیشتر است. مهم ترین دغدغه این روزهای کشور و وزارت بهداشت، نبود شناخت کافی از علائم و نشانه های این بیماری است؛ نشانه هایی شبیه یک سرماخوردگی ساده، اما با خطری چندین برابر سایر بیماری ها، که می تواند آسیب های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

در این مطلب آخرین اخبار و توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری و علائم آن را تشریح خواهیم کرد.

افزایش افراد مبتلا به ویروس آنفولانزا (اچ وان ان وان)

محمدناصر فرقانی متخصص داخلی و عمومی بیان نمود: سال جاری به علت برودت سریع هوا، آنفولانزا به شدت در کشور با افزایش روبرو و اغلب از راه تنفسی افراد را درگیر نموده است و با تهوع، درد و سردرد خود را در آغازین روزهای ابتلا نشان می دهد. به طوری که با پیشرفت آن، فرد از حالت هوشیاری خارج می گردد و به کما می رود. متاسفانه در هفته گذشته موارد بستری بیماران ناشی از ویروس آنفلوانزا نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو بوده است؛ به طوری که 300 نفر را مبتلا نموده و باعث فوت 15 نفر در شهرستان هایی نظیر تهران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مازندران، گلستان، سمنان شده است.

متاسفانه این آمار تا به امروز بیشتر شده است. اما طبق گفته مقامات، داروی مورد احتیاج این بیماری در کشور وجود دارد و جای نگرانی نیست. البته الویت مصرف این دارو با بیماران با شرایط حاد است.

مصرف بی رویه آنتی بیوتیک، تهدیدی برای سلامت

مریم سیستانی متخصص داخلی درباره مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک در هنگام بروز آنفولانزا تاکید نمود: مصرف طولانی مدت و نابجا آنتی بیوتیک عوارض جبران ناپذیری را در بردارد، به طوری که با گذشت زمان باعث افزایش مقاومت در باکتری های بدن و یکی از بزرگترین عوامل تهدیدنماینده سلامت در دنیا محسوب می گردد؛ لذا آنتی بیوتیک های منزل را از یخچال و کابینت ها باید به دور کرد، زیرا آنتی بیوتیک ها توانایی درمان همه عفونت ها را ندارند.

سیستانی در ادامه گفت: آلودگی و ابتلا به عوامل بیماری زای مقاوم در برابر آنتی بیوتیک، منجر به بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان ها و هزینه های هنگفت درمان و در بعضی موارد مرگ فرد مصرف نماینده می گردد. بعلاوه اگر واکسن سالیانه آنفولانزا استفاده گردد، افراد به هیچ عنوان به سمت آنتی بیوتیک ها نمی فرایند و سالم تر به زندگی خود ادامه می دهند.

او در انتها گفت: اگر از استفاده نامناسب آنتی بیوتیک جلوگیری نگردد، بهداشت و سلامت دنیای مورد تهدید قرار می گیرد و مقدار شیوع بیماری ها روزبه روز افزایش می یابد و باید سالانه منتظر وقوع مرگ ده میلیون نفر در سراسر دنیا با بیماری آنفولانزا باشیم.

علائم مبتلا شدن به ویروس آنفولانزا

  • بالا بودن درجه حرارت بدن (درجه حرارت بدن به مدت بیش از دو روز بیشتر از 38 درجه سانتی گراد باشد.)
  • ابتلا به درد ناگهانی یا ترشح از یک یا دو گوش
  • احساس درد در گوش خود و ادامه آن به مدت بیش از چند روز
  • آبریزش و گرفتگی بینی بیش از 10 روز
  • سرفه همراه با خلط غلیظ و بدبوی زرد و سبز رنگ
  • گلودرد بیش از 48 ساعت به هنگام بلع غذا
  • حساسیت های پوستی یا جلدی غیر قابل توجیه
  • سفتی گردن همراه با سردرد مداوم
  • درد در ناحیه سینوزیت ها، تب و ترشحات زرد یا سبز رنگ بینی که بیش از 48 ساعت طول بکشد.
  • تب و لرز، سردرد، دردهای عضلانی از جمله کمردرد، خستگی، سرفه (که ممکن است با خلط همراه باشد.)
  • گلودرد، خشونت صدا، استفراغ. (گلودرد و کوفتگی بدن از علایم شایع بیماری هستند.)

چکار کنیم ویروس آنفولازا نگیریم؟

با وجود تمام خطراتی که این بیماری دارد، باید اذعان داشت که این ویروس، بیماری های زمینه ای فرد را تشدید می نماید و به همین علت است که در مواردی باعث مرگ فرد می گردد؛ لذا با داشتن یک سیستم ایمنی قوی و رعایت کردن موارد بهداشتی، به راحتی می توان این خطر را دفع کرد. پس بچه ها، سالمندان و اشخاص دارای بیماری های تنفسی و عفونی و … باید بیشتر از بقیه افراد در این رابطه دقت نمایند.

نکات مراقبتی

  • تماس نداشتن با فرد آلوده
  • شستن مرتب دست ها با صابون
  • گرفتن دستمال جلوی صورت هنگام سرفه و عطسه به وسیله افراد بیمار
  • دفع دستمال های استفاده شده به وسیله افراد بیمار در نایلون و سطل زباله
  • استراحت سه روزه بیماران مبتلا به آنفولانزا در منزل
  • علاوه بر مصرف دارو، باید دوره بیماری گذرانده گردد و خوردن مایعات، میوه، سبزی، آبمیوه های طبیعی، سوپ و آش و کار هایی که برای درمان سرماخوردگی از دیرباز رایج بوده است، در بهبود این بیماری اثر دارد.
  • پیشگیری و خود مراقبتی مهم ترین اصل در جلوگیری از خطرات آنفولانزا است و برترین زمان واکسن آنفولانزا اواخر شهریور و اوایل مهر است، اما اکنون تزریق این واکسن برای افراد سالم، بی تاثیر نیست.
  • مدارس و مهد های کودک ها باید به دانش آموزان بیمار حداقل سه روز و به خردسالان یک هفته اجازه استراحت دهند، بعلاوه به شاغلان باید سه روز مرخصی استعلاجی داده گردد.
منبع: مجله انگیزه

به "مرگ خاموش بیش از 20 نفر با ویروس آنفولانزا تا به امروز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرگ خاموش بیش از 20 نفر با ویروس آنفولانزا تا به امروز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید