عوارض ارتودنسی چیست؟

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، آیا درمان ارتودنسی می تواند باعث بروز عوارض گردد؟ اگر چه به طور کلی درمان ارتودنسی خطرناک نیست، اما می تواند باعث بروز عوارض جزئی گردد. عوارضی مانند دندان درد، عفونت لثه، ریزسختی مینای دندان و یا کوتاه شدن ریشه دندان.

عوارض ارتودنسی چیست؟

وبلاگ فیروزآباد | سرویس سلامت - اگر چه به طور کلی درمان ارتودنسی خطرناک نیست، اما می تواند باعث بروز عوارض جزئی گردد. بهتر است قبل از انجام درمان ارتودنسی برای خود یا فرزندتان با متخصص ارتودنسی درباره عوارض و خطرات احتمالی نوع درمان صحبت کنید. در ادامه به معرفی بعضی خطرات و عوارض جانبی ناشی از درمان ارتودنسی می پردازیم.

عوارض ارتودنسی چیست؟

دندان درد و ناراحتی خفیف

در ابتدای درمان، تا زمانی که دهان به تجهیزات ارتودنسی عادت کند و و دندان ها قادر به حرکت باشند، ممکن است کمی احساس ناراحتی داشته باشید. این احساس ناراحتی در هر فرد متفاوت بوده و به آستانه تحمل درد و نوع درمان وی بستگی دارد. در صورت بروز درد می توانید از مسکن بهره ببرید.

خراش و زخم

در ابتدای درمان ارتودنسی، بروز خراش و زخم های کوچک در داخل دهان امری کاملا شایع بوده، مخصوصا اگر از وسایل و تجهیزات ارتودنسی مانند انواع بریس استفاده نموده باشید. این حالت، معمولا تا زمانی که دهان به وجود بریس عادت کند، تنها چند روز طول خواهد کشید. هرچند، استفاده از موم ارتودنسی می تواند به کاهش درد و تحریک ناشی از تجهیزات ارتودنسی یاری کند.

عفونت لثه

رعایت بهداشت دهان و دندان برای همه افراد، به خصوص کسانی که تحت درمان ارتودنسی هستند، امری کاملا لازم است. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند منجر به عفونت و التهاب لثه گردد. در بعضی موارد، عفونت می تواند آسیب جبران ناپذیری به بافت های دندان وارد کند. بنابراین، برای پیشگیری از بروز عفونت، دستورالعمل های دندانپزشک خود را کاملا رعایت کنید. همچنین، تمیز کردن دندان ها توسط دندانپزشک نیز می تواند به پیشگیری از بروز عفونت یاری کند.

ریزسختی مینای دندان

درمان ارتودنسی، به ویژه در زمان استفاده از تجهیزاتی مانند بریس، می تواند منجر به ریزسختی مینای دندان گردد. در این حالت، مینای دندان به تدریج ساییده خواهد شد. ریزسختی مینای دندان عمدتا ناشی از مصرف شکر و قند بوده که باعث پوسیدگی مینای دندان می گردد. اگر این فرایند ادامه پیدا کند، به مرور زمان این ریزسختی می تواند منجر به ایجاد کرم خوردگی و پوسیدگی دندان گردد. در این حالت، لکه هایی سفید یا زرد بر روی دندان ظاهر می شوند. هرچند، دندانپزشک به طور منظم دندان های شما را معاینه نموده و از ایجاد این شرایط جلوگیری خواهد نمود. علاوه بر این، با انجام کار های زیر می توانید احتمال وقوع این شرایط را کاهش دهید:

  • اجتناب از مصرف غذا و نوشیدنی های شیرین
  • دو بار در روز مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید
  • شستشوی روزانه دهان با دهانشویه

کوتاه شدن ریشه دندان

ممکن است در حین درمان، طول ریشه های دندان بعضی از بیماران کوتاه تر گردد. تقریبا غیرممکن است که بتوان از بروز چنین شرایطی پیشگیری کرد. به طور کلی، کوتاه شدن ریشه دندان عواقب وخیمی ندارد، اما در موارد نادر ممکن است طول عمر دندان را کاهش دهد.

سلامت دندان

از آنجایی که درمان ارتودنسی باعث حرکت دندان ها می گردد، بعضی شرایط از قبل وجود داشته مانند زخم یا پوسیدگی ممکن است به علت استفاده از ابزار ارتودنسی وخیم تر شوند. در موارد بسیار نادر، حرکت دندان می تواند منجر به تغییر رنگ دندان شده و یا فرد احتیاج به عصب کشی داشته باشد.

امروزه، درمان ارتودنسی بسیار دقیق تر و راحت تر از قبل شده و این احتمال بسیار کم شده است که ابزار ارتودنسی باعث بروز عوارض خاصی شوند. در عوض، بیشتر عوارض ایجاد شده ناشی از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین وجود بعضی شرایط مانند پوسیدگی است. در انتها، مهم ترین نکته این است که به یک متخصص ارتودنسی مجرب مراجعه کنید.

برگرفته از: orthodonticsaustralia.org.au

منبع: setare.com

به "عوارض ارتودنسی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوارض ارتودنسی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید