با خواص و مضرات چاقاله بادام آشنا شوید

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، چاقاله میوه درخت بادام در ابتدای رویش است که تا حدودی سفت بوده و قشر خارجی آن سبزرنگ و پوشیده از کرک ظریفی می باشد. در داخل آن نیز روکشی واقع شده است که سفید و نرم بوده و مغز آبکی و نازک بادام را در خود نگهداری می نماید.

با خواص و مضرات چاقاله بادام آشنا شوید

ارزش غذایی چاقاله بادام

هر 100 گرم چاقاله بادام 577 کالری دارد
میزان 100 گرم
کالری 577
چربی کل 50.6 گرم
چربی اشباع شده 3.9 گرم
کربوهیدرات 20 گرم
پروتئین 21.3 گرم
سدیم 1 میلی گرم
کلسیم 248 میلی گرم
پتاسیم 728 میلی گرم
ویتامین A 5 میلی گرم
آهن 4 میلی گرم
{1}

خواص چاقاله بادام برای پوست و مو

1. پاک سازی پوست صورت
مصرف خوراکی چاقاله بادام به علت مقادیر بالای ویتامین E باعث پاک سازی پوست صورت شده و پوست صورت را صاف و روشن می نماید.
2. درمان آکنه و جوش های سر سیاه و سر سفید
چاقاله بادام دارای خواص ضد باکتریایی بوده و با پاک سازی و سم زدایی سیستم داخلی بدن به درمان آکنه، جوش سر سیاه و جوش سر سفید یاری می نماید.
3. جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای ویتامین E موجود در چاقاله بادام برای درمان چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.

مصرف خوراکی، استفاده از ماسک چاقاله بادام و حتی ماساژ صورت با روغن چاقاله بادام به جوان سازی پوست صورت یاری می نمایند.

4. درمان ریزش مو
چاقاله بادام سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی لازم است که برای درمان ریزش مو مفید هستند.
6. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای پروتئین، ویتامین E، آهن و روی موجود در چاقاله بادام باعث تقویت و افزایش رشد مو می گردد.

فواید دارویی و درمانی چاقاله بادام برای بدن

7. خواص چاقاله بادام در دوران بارداری
مقادیر بالای کلسیم موجود در چاقاله بادام برای بهبود رشد عضلات و استخوان های جنین لازم است و علاوه بر این کلسیم می تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش دهد.

ریبوفلاوین موجود در چاقاله بادام برای رشد مغز جنین مفید است.

مقادیر بالای آهن موجود در چاقاله بادام برای درمان کم خونی در دوران بارداری و برطرف خستگی زنان باردار مفید می باشد.

چاقاله بادام غنی از فیبر است که برای پیشگیری و درمان یبوست در زنان باردار مفید است.

فسفر موجود در چاقاله بادام از لخته شدن خون در دوران بارداری پیشگیری می نماید.

8. سرماخوردگی
چاقاله بادام حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است که به سم زدایی بدن یاری می نماید و به این ترتیب با تقویت سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد.
9. لاغری و کاهش وزن
چاقاله بادام حاوی چربی های سالمی است متابولیسم بدن را افزایش داده و با افزایش چربی سوزی به لاغری و کاهش وزن افراد چاق یاری می نماید.
10. سلامت دهان و دندان
مقادیر بالای فسفر موجو در چاقاله بادام باعث تقویت دندان ها شده و برای سلامت دهان و تقویت لثه ها مفید می باشد.
11. یبوست، معده و دستگاه گوارش
چاقاله بادام حاوی مقادیر بالایی فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان معده درد و سلامت دستگاه گوارش یاری می نماید.

علاوه بر این فیبر موجود در چاقاله بادام با بهبود حرکات روده به درمان یبوست مزمن مفید است.

12. دیابت و قند خون
چاقاله بادام شاخص گلیسمی پایینی دارد و پس از مصرف قند خون در افراد مبتلا به دیابت را افزایش نمی دهد، علاوه بر این چغاله بادام با افزایش ترشح هورمون انسولین به تنظیم سطح قند خون یاری می نماید.
13. کلسترول خون و قلب
فیبر موجود در چاقاله بادام باعث کاهش کلسترول بالای خون می گردد.

بعلاوه گروهی از محققان دانشگاه توفتس ثابت نموده اند که فلاونوئید های موجود در چغاله بادام به سلامت عروق خونی یاری نموده و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می نمایند. {2}

طبع چاقاله

چاقاله بادام دارای طبع سرد است و به علت مناسب بودن مزاج چاقاله بادام با فصل بهار، برای اغلب طبع ها، بویژه مزاج های گرم و خشک بسیار مناسب است.

این میوه نارس به نحو مطلوبی می تواند موجب کاهش حرارت و گرمی زیاد بدن افراد گرم مزاج گردد.

چاقاله بادام بیشتر برای افراد با طبع گرم مناسب است یا افرادی که مواد غذایی بسیاری که طبع گرم دارند مانند آجیل و شیرینی مصرف نموده اند.

تلفظ سردی، گرمی، تری و خشکی در مزاج با ترشح در میزان های مختلف هورمونهای تیروئیدی یا هورمون انسولین توصیف شده است.

در طب سنتی خوراکی هایی تعیین میتوانند بر افزایش یا کاهش ترشح این هورمونها تاثیر داشته باشند.

بر هم خوردن جزئی تعادل این هورمونها در بدن موجب حالاتی میگردد که در پی سردی یا گرمی تجربه می شوند.

مصرف مواد غذایی با طبع گرم می تواند تاثیر خوراکیهای سرد را در بدن خنثی کند.

چاقاله بادام، مضر برای افراد سرد مزاج

چغاله بادام اغلب هضم سنگینی دارد، علاوه بر این باغداران و دلالان با هدف کسب منافع بیشتر، بیش از حد کال و ناررس در اختیار مشتریان قرار می گیرد و افراد در صورت زیاده روی در مصرف آن در اصطلاح عامیانه سردی می نمایند و گاه دچار عوارضی از قبیل دل درد، تهوع، اسهال و سردرد می شوند.

برترین مصلحات، مخصوصا برای افراد سرد مزاج که به خوردن چاقاله بادام علاقه دارند انواع خوراکی هایی با طبع گرم همانند پودر زیره، نبات و عسل است که موجب خنثی شدن سردی چاقاله بادام می گردد.

عوارض مصرف چاقاله در بارداری

مصرف چاقاله در دوران شیردهی
مادرانی که فرزند شیرخوار دارند نباید مواد غذایی نفاخ مانند چغاله بادام را مصرف نمایند زیرا عوام نفاخ در این گونه مواد غذایی به وسیله دستگاه گوارش جذب می گردد و به وسیله خون وارد شیر مادر می گردد، بنابراین کودک پس از خوردن شیرمادر دچار نفخ و دل درد می گردد که با توجه به حساسیت این دوره از مراحل رشد برای کودک خطرناک می باشد.

عوارض مصرف چاقاله بادام

بروز بیماری های گوارشی
شستشوی غیر صحیح فروشندگان دوره گرد با آب جوی یا چاه می تواند عامل بروز بیماری های گوارشی مانند حصبه گردد.

این بیماری نوعی عفونت باکتریایی است که قابل انتقال به وسیله مصرف آب یا غذای آلوده به انسان می باشد.

بیماری حصبه در بچه ها و افراد بالای 60 سال رایج تر است.

عوارض بیماری حصبه شامل خونریزی دستگاه گوارش، کاهش شدید آب و املاح بدن، سوراخ شدن روده ها، هپاتیت و عفونت استخوان ها می باشد. {3}

پی نوشت:

1.www.setare.com

2.www.coca.ir

3.www.namnak.com

منبع: راسخون

به "با خواص و مضرات چاقاله بادام آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواص و مضرات چاقاله بادام آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید