ستاری: اهتمام ویژه ای در حوزه ایجاد خانه های خلاق و نوآوری صورت بگیرد

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بخش دیگری از سفر به استان خراسان رضوی، در قالب ویدئو کنفرانس، از 3 مرکز نوآوری و کارآفرینی استان خراسان رضوی را در قالب ویدئوکنفرانس افتتاح کرد.

ستاری: اهتمام ویژه ای در حوزه ایجاد خانه های خلاق و نوآوری صورت بگیرد

به گزارش گروه دانشگاه وبلاگ فیروزآباد، ستاری در افتتاح این مراکز، از دست اندرکاران راه اندازی این 3 مرکز قدردانی و بیان نمود: سال جاری بر روی چند موضوع خیلی بیش تر از موضوعات دیگر تمرکز داریم که امنیت غذایی توسعه گیاهان دارویی، فناوری های حوزه کشاورزی و تامین غذا از آن جمله است. هوش مصنوعی و معدن جزو دیگر اولویت های حمایتی هستند.

وی با بیان این که توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری با حمایت از شرکت های دانش بنیان و خلاق مبتنی بر مزیت های سرزمینی در دستور کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واقع شده است، اضافه نمود: استان خراسان رضوی و شرق کشور، در حوزه کشاورزی، گیاهان دارویی و حوزه معدن ظرفیت های خوبی دارد و بر همین اساس، در هر منطقه توسعه فناوری ها را مبتنی بر ظرفیت ها و مزایای آن منطقه دنبال می کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان این که به صنایع فرهنگی و خلاق به ویژه در دانشگاه هایی که ظرفیت علوم انسانی دارند توجه و تمرکز داریم اضافه نمود: خواهشم این است که در حوزه ایجاد خانه های خلاق و نوآوری و شرکت های خلاق اهتمام ویژه ای صورت بگیرد.

افتتاح مرکز نوآوری دانشگاه حکیم سبزواری

در نخستین بخش از این برنامه، مرکز نوآوری دانشگاه حکیم سبزواری با مساحت تقریبی 500 متر مربع افتتاح شد.

احداث این مرکز نوآوری، طی تفاهم نامه ای با حمایت 15 میلیارد ریالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال 1398 شروع و در شهریور 1400 به مرحله نهایی رسید. این مرکز نوآوری، با تصویب هیات امنا دانشگاه در ساختار سازمانی دانشگاه تعریف شد.

در حال حاضر 12 هسته نوآور در این مرکز نوآوری استقرار دارند که 3 هسته نوآور در مرکز کارآفرینی و نوآوری در حوزه الکترونیک، 6 هسته نوآور در مرکز کارآفرینی و نوآوری در حوزه بازیافت پسماند های صنعتی، کشاورزی و معدنی و 3 هسته نوآور در مرکز کارآفرینی و نوآوری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استقرار دارند.

توسعه فعالیت های گناباد در حوزه گیاهان دارویی

گناباد دارای ظرفیت بسیار خوبی در رشد اقتصاد گیاهان دارویی است و در این خطه بیش از 600 نوع گیاه دارویی شناسایی شده است. در سال 1399 با اعطای مجوز و حمایت 10 میلیارد ریالی در فضای 350 متر مربع طراحی و ساخته شد و پس از استقرار تیم های فناور و خلاق افتتاح رسمی این مرکز نوآوری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در قالب ویدئو کنفراس صورت گرفت.

به همین دلیل و به جهت افزایش بهره وری در زمینه گیاهان دارویی و جلوگیری از خام فروشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری و بهره مندی از نیروی انسانی و متخصصین اقدام به ایجاد مرکزنوآوری گیاهان دارویی نموده است، بعلاوه با فراهم آوردن زیرساخت های آزمایشگاهی برای فرآوری و فناوری گیاهان دارویی سعی دارد تا با یاری به افزایش سهم صادرات گیاهان دارویی، موجبات اشتغالزایی و بهبود معیشت مردم در این منطقه را فراهم کند.

در حال حاضر تعداد 3 هسته فناور در زمینه تولید گیاهان دارویی در این مرکز مستقر هستند و از اهداف این مرکز، حمایت از ایده های نو در زمینه گیاهان دارویی بالاخص گیاهانی، چون آنعوزه، باریجه، بنه، کلپوره، کتیرا و سماق است.

افتتاح فاز دوم مرکز نوآوری ترشیز کاشمر

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بعلاوه فاز دو مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز کاشمر را به صورت ویدئو کنفرانس افتتاح کرد.

فاز نخست این مرکز نوآوری سال 1398، پس از فعالیتی سه ساله با عقد تفاهم نامه حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 98، با در اختیار گرفتن فضایی با زیربنایی بالغ بر 608 متر مربع و تجهیز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد.

در این مرکز نوآوری، 12 شرکت مستقر هستند که در زمینه های کشاورزی، صنایع خلاق، الکترونیک، تجهیزات پزشکی و ساختمان در فضایی به مساحت 1020 متر مربع فعالیت می نمایند.

بازدید از کارخانه نخ ریسی

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بخش پایانی سفر یک روزه به استان خراسان رضوی از محل کارخانه نخ ریسی مشهد بازدید کرد. در این بازدید ارزیابی های اولیه برای تغییر کاربری و احداث کارخانه نوآوری صورت گرفت و مقدمات آن فراهم شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "ستاری: اهتمام ویژه ای در حوزه ایجاد خانه های خلاق و نوآوری صورت بگیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ستاری: اهتمام ویژه ای در حوزه ایجاد خانه های خلاق و نوآوری صورت بگیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید