ترکیبات ناشناخته خطرناک چای

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، تهران (پانا) - دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که اندازه 60 محصول جانبی شناخته شده ناشی از ضد عفونی کردن آب در چای دم شده، به اندازه قابل توجه کمتر از خود آب لوله کشی است، اما در عین حال حدود 500 ترکیب دیگر در چای کشف کردند که می توانند با کلر وارد واکنش شوند و محصولات جانبی نو فعلاً ناشناخته و احتمالاً ناسالم را ایجاد نمایند.

ترکیبات ناشناخته خطرناک چای

به گزارش صدا و سیما، نتایج این تحقیق پژوهشگران در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.

چای، پس از آب آشامیدنی، دومین نوشیدنی پرمصرف در دنیا است. ترکیب برگ چای به طور کامل مورد مطالعه قرار گرفته است و با این داده ها، دانشمندان معمولاً درباره مزایای چای نتیجه گیری می نمایند، اما مشخصات و ویژگی های جزء اصلی نوشیدنی چای، یعنی آب را نادیده می گیرند.

وقتی از آب لوله کشی جوشانده، جهت دم کردن چای استفاده می گردد، کلر به جای مانده که جهت ضد عفونی کردن آب استفاده می گردد، می تواند با ترکیبات چای وارد واکنش گردد و به اصطلاح، محصولات ضد عفونی نماینده (DPPs) را ایجاد کند که بسیاری از آن ها در غلظت های قابل توجه ضد سلامتی، خطرناک هستند.

محققان آمریکایی از دانشگاه کارولینای جنوبی به همراه همکاران چینی خود از دانشگاه تیانجین، سطح 60 محصول شناخته شده ناشی از ضد عفونی کردن در سه نشان معروف چای سبز Twinings و مشکی Earl Grey و Lipton را میزان گیری کردند و به طور غیر منتظره دریافتند که سطح این مواد در چای دم نموده، کمتر از آب است.

نویسندگان، این موضوع را با این واقعیت شرح می دهند که بسیاری از این ترکیبات، هنگام دم کشیدن، تبخیر یا از سوی برگ های چای، جذب شده اند.

دانشمندان در همان زمان، بسیاری از محصولات ناشناخته در چای دم شده را کشف کردند. اثر این مواد بر سلامت انسان، مورد مطالعه قرار نگرفته، اما با این حال به گفته محققان، چای حاوی حدود 500 ترکیب از جمله پلی فنول ها، اسید های آمینه، کافئین و سایر مواد است که می توانند با کلر، واکنش داشته باشند و محصولات ناشی از ضد عفونی کردن را تشکیل دهند.

بعضی از آن ها قبلاً با خطر سرطان و عوارض دوران بارداری و زایمان هم ارتباط داشته اند.

محققان با استفاده از کروماتوگرافی گازی با وضوح بالا یا طیف سنجی جرمی، نخستین بار 15 نوع از این ترکیبات را شناسایی کردند که به عقیده آنها در اثر واکنش کلر با پیش سازهای طبیعی فنولیک و پلی فنلی در برگ های چای، ایجاد شده است. آن ها می توانند در نتیجه واکنش با ترکیبات محصولات ناشی از ضد عفونی کردن موجود در خود آب لوله کشی هم ایجاد شوند.

میزان کل هالوژن های آلی، نشان دهنده قسمت عمده محصولات ناشی از ضد عفونی کردن، در چای تقریباً دو برابر آب لوله کشی اولیه بود. شناسایی حدود 4 درصد آن ها امکان پذیر بود. قسمت عمده - بیش از 12 درصد - ترکیباتی مانند دی کلرواستیک اسید، تری کلرواستیک اسید و کلروفرم بودند که هنوز در ترکیب آب اصلی هستند.

به گفته محققان، با وجود این واقعیت که حدود 96 درصد از کل میزان هالوژن های آلی چای تشخیص داده نشده اند، غلظت آن ها هیچ خطری برای انسان ندارد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "ترکیبات ناشناخته خطرناک چای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترکیبات ناشناخته خطرناک چای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید