طرز تهیه دسر سوهان، طعمی که فراموش نمی کنید!

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، خبرنگارانـ دسر ها پای ثابت مهمانی ها و یکی از اصلی ترین منو های خوشمزه رستوران ها هستند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید. دسر سوهان یکی از دسر های خوشمزه و مقوی ایرانی است که طعم آن شبیه به سوهان است، با این تفاوت که این دسر شبیه به کاچی است و حالتی غلیظ و کش دار دارد.

طرز تهیه دسر سوهان، طعمی که فراموش نمی کنید!

دسر سوهان بافت نرمی دارد و برای صبحانه و یا در کنار چای عصرانه مناسب است؛ بعلاوه دسری مقوی و انرژی زا با طبع بسیار گرم است. شما می توانید این دسر خوشمزه را با روشی بسیار آسان در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر سوهان همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه دسر سوهان

آرد سفید قنادی: 300 گرم

آرد جوانه گندم: 15 گرم

شکر: 300 گرم

کره: 300 گرم

زرده تخم مرغ: 2 عدد

زعفران دم نموده: 2 قاشق سوپخوری

گلاب: نصف پیمانه

آب: 4 پیمانه معادل 1 لیتر

پودر پسته یا خلال پسته برای تزیین: به مقدار دلخواه

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به آرد جوانه گندم

آرد جوانه گندم نوعی آرد است که از قسمت نشاسته ای و جوانه گیاه گندم به دست می آید، به این صورت که گندم جوانه زده را داخل آفتاب می گذارند تا کاملا خشک گردد؛ سپس آن را آسیاب می نمایند که به این ترکیب آرد جوانه گندم می گویند. آرد جوانه گندم که در بازار به آن مالت هم می گویند، سرشار از ویتامین و املاح معدنی است که برای تهیه حلوا، سمنو و سوهان از آن استفاده می نمایند.

نکات مربوط به گلاب

همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می گردد. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه دسر سوهان

1 ـ برای آغاز کار کره را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه گود بریزید و 250 گرم از شکر را به آن اضافه کنید؛ سپس با همزن برقی به مدت 15 دقیقه هم بزنید تا کش دار و شفاف گردد.

2 ـ به جای مانده شکر را داخل ظرف دیگری بریزید و زرده های تخم مرغ را به آن اضافه کنید؛ سپس با دور کم همزن برقی به مدت یک دقیقه هم بزنید.

3 ـ آرد سفید و آرد جوانه گندم را داخل یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید؛ سپس آب را کم کم به ترکیب آرد ها اضافه کنید، طوری که آرد گلوله نگردد و خوب هم بزنید تا آرد با آب کاملا مخلوط و یک دست گردد؛ سپس باقی آب را اضافه کنید و هم بزنید.

4 ـ قابلمه محتوی مخلوط آرد با آب را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد و به غلظتی شبیه فرنی برسد. این مرحله حدود 30 تا 35 دقیقه طول می کشد.

5 ـ گلاب را همراه با زعفران دم نموده به مواد بالا اضافه کنید و پنج دقیقه دیگر هم بزنید؛ سپس قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید.

6 ـ در این مرحله مخلوط شکر و کره را به قابلمه اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند؛ سپس مخلوط شکر و زرده تخم مرغ را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و باز هم بزنید تا همه مواد به صورت یک دست با هم مخلوط شوند.

7 ـ در مرحله آخر دسر سوهان را داخل ظرف مورد نظر سرو بریزید تا خنک گردد؛ سپس روی آن را با خلال پسته یا پودر پسته تزیین کنید. نوش جان

نکته

برای تهیه دسر سوهان بهتر است از قابلمه مسی بهره ببرید.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه دسر سوهان، طعمی که فراموش نمی کنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دسر سوهان، طعمی که فراموش نمی کنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید