محصولاتی را فراوری می کنیم که دنیا دور می ریزد!

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، رئیس اتاق بازرگانی ایران می گوید تصمیمات غلط و نبود راهبرد روشنی برای آینده مالی کشور، باعث شده فراوری و فراوریکنندگان ایرانی از پیوستن به فرایند جهانی باز بمانند.

محصولاتی را فراوری می کنیم که دنیا دور می ریزد!

به گزارش وبلاگ فیروزآباد، هفدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران امروز(یک شنبه) در محل این اتاق برگزار گردید. سید رضا فاطمی امین - وزیر صنعت، معدن و تجارت - مهمان این نشست مجلس بخش خصوصی بود و اعضای اتاق به بهانه حضور او، بخش هایی از دغدغه های مالی بخش خصوصی را مطرح کردند.

غلامحسین شافعی - رئیس اتاق بازرگانی ایران - در این نشست به هزینه های تحمیلی دولت به بخش خصوصی اشاره نمود و گفت: انتظار ما از دولت نو این است که هزینه های مبادله را کاهش بدهد. متاسفانه فراوری و بخش های مولد با هزینه های سنگینی روبرو هستند که در نبود یک بازار رقابتی و اصرار بر قیمت گذاری دستوری به ضرر و زیان آنها منجر می گردد.

وی با تاکید بر اینکه تصمیمات در حوزه فراوری باید بر اساس ارزیابی های دقیق باشد، شرح داد: متاسفانه در سال های گذشته، بعضی تصمیمات یک شبه و بدون کارشناسی هزینه ها را بسیار افزایش داده و انتظار از دولت نو این است که راهی برای جلوگیری از اتخاذ این تصمیمات پیدا کند. با توجه به فرایند طولانی اتخاذ این تصمیم ها، ما شاهد آن هستیم که صنعت ایران از فن آوری روز جهان دور مانده و امروز ما بعضی کالاها را فراوری می کنیم که جهان یا در حال دور ریختن آنها است یا بهینه کردن آنها را شروع نموده است.

شافعی با اشاره به لزوم درک دقیق مفهوم توسعه مالی در ایران، بیان نمود: ما به جای آنکه به توسعه فراوری بپردازیم در پی افزایش تعداد واحدهای فراوریی بوده ایم. این در حالی است که باید جامعه صنعتی ما با تفکر نو و جهانی وارد عمل گردد و فراوری رقابتی در برنامه ها قرار گیرد.

او در بخشی از سخنان خود، به عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای اشاره نمود و آن را مهم ترین رخداد سیاسی خارجی، پس از توافق مشارکت راهبردی جامع با چین دانست که پس از 15 سال تلاش محقق شده است.

رئیس مجلس بخش خصوصی دراین باره گفت: نکته قابل تأمل آن است که در حوزه مالی تمام اعضایی سازمان همکاری شانگهای در سازمان تجارت جهانی عضویت دارند و نظام های بین المللی را پذیرفته اند ازاین رو چالش اصلی ایران برای بهره گیری از فرصت های مالی ناشی از عضویت در این نهاد، شرایط پیچیده روابط این کشورها با هسته مالی، سیاسی و بین المللی است، چراکه ایران تحت شدیدترین نظام تحریم تاریخی قرارگرفته است.

در ادامه این نشست، علیرضا کلاهی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران به فراوری ناخالص داخلی و یک سوم شدن آن نسبت به دوران بعد از جنگ تحمیلی اشاره نمود و گفت: از ابتدای دهه 80 با شعار اقتصاد آزاد، عملکردی داشتیم که در نتیجه آن شاهد افت صنایع ساخت محور هستیم و صنایع منابع محور رشد پیدا کرد. دراین بین محدود شدن بازار صادرات، کاهش کیفیت مشاغل و چالش هایی از این دست رخ داد.

این فعال مالی بخش عمده مسائل امروز صنایع را کاهش قدرت رقابت پذیری کالاهای فراوریی دانست و توضیح داد: ضروری است در بخش های اولویت دار، سرمایه گذاری نموده و مشوق های صادراتی را مجدد احیا کنیم.

بهرام شکوری، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران و فعال حوزه معدنی از صندلی ویژه مواد معدنی در اقتصادهای جهان سخن گفت و توضیح داد: مواد معدنی می تواند جایگزین مناسبی برای نفت و درآمدهای ناشی از صادرات آن باشد.

او بر آزادسازی اطلاعات و پهنه ها تأکید کرد و توجه به معادن کوچک و میانه را خواهان شد چراکه اهمیت بالایی دارند. نگاه های حمایتی از این حوزه خواسته دیگری بود که از سوی این فعال مالی مطرح شد.

حسین سلاح ورزی، نایب رئیس اتاق ایران به آمایش صنعتی و معدنی اشاره و برای همکاری در این بخش اعلام آمادگی کرد و گفت: علاوه بر موضوع آمایش صنعتی، ساماندهی زنجیره ارزش در اقتصاد ایران باید ملاک عمل قرار گیرد. امروز پیچیدگی های مالی ایران نسبت به کشورهای منطقه بالاست و بدین ترتیب مزیت های رقابتی را از دست دادیم. تا آنجا که نتوانستیم از به تعادل رسیدن بهای ارز به نفع صادرات خود بهره ببریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "محصولاتی را فراوری می کنیم که دنیا دور می ریزد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "محصولاتی را فراوری می کنیم که دنیا دور می ریزد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید